Risotto z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto z suszonymi pomidorami i Mozzarellanem. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Ten przepis służy 6. 150 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Jeśli masz cebulę, ser mozzarella, suszone pomidory pakowane w olej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Makaron z Pesto, świeżymi pomidorami, suszonymi pomidorami, kurczakiem i serem Mozzarella, oraz Makaron z kurczaka Mozzarella z suszonymi pomidorami.
Instrukcje
W dużym rondlu, doprowadzić bulion warzywny na wolnym ogniu. Podczas gdy zapas się nagrzewa, odcedzić suszone na słońcu pomidory i zarezerwować olej. Pomidory grubo posiekać i odstawić na bok.
Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z pomidorów, dodać cebulę i podsmażyć, aż będzie przezroczysty; około 6 minut.
Dodaj ryż do patelni i mieszaj, aż na środku ziaren pojawią się białe plamy; około 1 minuty. Łyżkę łyżki bulionu warzywnego do patelni i gotować mieszaninę na niskim poziomie, aż cały bulion zostanie wchłonięty; około 2 minut. Kontynuuj dodawanie bulionu, chochli na raz, aż ryż będzie miękki i mieszanina będzie kremowa, około 20 do 25 minut.
Dodaj ser mozzarella, parmezan, suszone pomidory, 2 łyżki pozostałego oleju z pomidorów, posiekaną bazylię oraz sól i pieprz.
Dobrze wymieszać i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.