Risotto z pieczonym czosnkiem i pieczarkami

Risotto z pieczonym czosnkiem i pieczarkami
Risotto z pieczonym czosnkiem i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1378 kalorii, 33g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Jeśli masz jajka, kukurydzę, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 42 minuty. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Risotto Z Masłem Czosnkowym, Krewetki czosnkowe ze szpinakiem i grzybowym Risotto, oraz Risotto Pieczone Z Pieczarkami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój wierzch z główki czosnku. Umieścić go na dużym placu folii aluminiowej i skropić 1 łyżeczkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na odsłoniętych goździków. Owinąć folię wokół i na czosnek. Pieczeń, aż będzie miękka, o 50 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wlać 2 puszki bulionu do rondla, na małym ogniu i dodać 3 puszki wody. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
W dużym, ciężkim dnie patelni, podgrzać pozostałą oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę i saute 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem, do smaku i gotować, aż grzyby uwolnią swoje soki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
8
Dodać ryż i gotować przez 1 minutę do tostów.
Składniki, których będziesz potrzebować
TostyTosty
RyżRyż
9
Dodaj 2 chochle pełne gorącego bulionu do patelni i delikatnie wymieszaj ryż. Gotować, aż większość płynu zostanie wchłonięta. Wyreguluj ciepło tak, aby patelnia delikatnie bulgotała. Kontynuuj dodawanie bulionu i mieszając, aż cały bulion jest używany i ryż jest gotowane, ale nie mushy, o 20 do 25 protokół. Gdy ryż wchłonie cały płyn i będzie przyjemny i kremowy, wymieszaj masło, parmezan i miąższ czosnkowy. Przykryć i odstawić na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
PatelniaPatelnia
10
Przełożyć do naczynia i podawać na gorąco.
11
Reserve 3 filiżanki do rundy 2 przepis, Risotto ciasta.
12
W dużej misce dodać resztki risotto, jajka, kukurydzę, bułkę tartą i parmezan i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
ParmezanParmezan
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Wymieszać, aby dobrze połączyć. Uformować na 12 kulek wielkości orzecha włoskiego, następnie spłaszczyć na paszteciki i ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodać paszteciki i gotować, aż będą złote, o 3 do 4 protokół na stronę.
16
Usuń paszteciki z oleju do blachy do pieczenia wyłożone brązowym workiem lub ręcznikami papierowymi, aby odsączyć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
17
Przełożyć na tacę i podawać na gorąco.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 42 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn