Risotto Z Pieczarkami I Boczkiem

Pieczone w piekarniku Risotto z grzybami i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 1289 kalorii. Na 8,76 zł / porcja, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mielonego pieprzu, cebuli, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Risotto z porem i boczkiem pieczone w piekarniku, Risotto pieczone w piekarniku, oraz Risotto Pieczone W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 149°.
Miejsce 2-qt. zapiekanka w piekarniku do ogrzania. Tymczasem, gotować boczek w dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni, zastrzegając 1 łyżkę. kapie na patelni.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Dodać cebulę do kapiących na patelni; gotować i mieszać 3 min.
Dodać grzyby; gotować 10 min. lub aż grzyby uwolnią większość swojego płynu, mieszając od czasu do czasu.
Dodać ryż; gotować i mieszać 1 min. Wymieszać w bulionie, tymianku i pieprzu; doprowadzić tylko na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia. Pokruszyć boczek; wymieszać z ryżem. Łyżka do rozgrzanej zapiekanki; przykryć.
Piec 30 do 35 min. lub aż ryż będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta.
Dodać ser; mieszać aż do rozpuszczenia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto