Dodać wino i gotować do prawie całkowitego wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Dodaj większość zapasów (powinno dojść około 1/2 cala nad ryżem) i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować risotto, mieszając od czasu do czasu, aż ryż wchłonie część płynu, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać małże, małże, kalmary, przegrzebki, i pomidory, i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż owoce morza jest gotowane i ryż jest al DENTE, o 6 minut więcej. Ponieważ ryż nadal wchłania płyn, dodaj więcej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Wyjmij risotto z ognia i dodaj pietruszkę, czosnek, brandy, oliwę z oliwek, Parmigiano-Reggiano, jeśli używasz, i pozostałe 2 łyżki masła. Dobrze wymieszać, aby uwolnić skrobie i zrobić risotto kremowe. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Pudełko Suszonego Spaghetti
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Kałamarnica
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Remove the risotto from the heat and add the parsley, garlic, brandy, olive oil, Parmigiano-Reggiano, if using, and the remaining 2 tablespoons butter. Stir well to release the starches and make the risotto creamy. Season to taste with salt and pepper, and serve immediately.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Parmigiano Reggiano
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)