Risotto Z Owocami Morza
Risotto z owocami morza to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka bazylii, mielonego pieprzu, butelkowanego soku z małży i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Risotto Z Owocami Morza, Risotto Z Owocami Morza, oraz Najprostsze risotto z owocami morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę, butelkowany sok z małży i zarezerwowany sok z małży w puszkach do średniego rondla. Ustawić na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej.
W dużym garnku lub głębokiej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Mieszać w cebuli, i gotować, aż zmięknie, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. Wymieszać z ryżem i gotować, mieszając, przez 3 do 5 minut. Nie pozwól ryż brązowy.
Wlać wino i gotować, mieszając, aż wino odparuje.
Dodaj 1/2 szklanki gotującego się bulionu i mieszaj, aż bulion prawie całkowicie odparuje. Następnie dodaj kolejną 1/2 szklanki bulionu. Wymieszać z szafranem i bazylią. Kontynuuj dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz i mieszając, aż płyn odparuje, aż ryż będzie prawie al dente, o 20 protokół.
Gdy wnętrze ryżu jest nieco bardziej jędrne niż chcesz w ostatnim naczyniu, wymieszać z małż, płatków łososia, i 1/2 bulionu szklanki. Mieszaj, aż płyn odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać w 1/2 szklanki bulionu i energicznie wymieszać.
Usunąć z ognia, zanim ciecz całkowicie odparuje.