Risotto z grochu i ziarna wermutu
Przepis groch & vermouth grain ' risotto można zrobić w około 40 minut. Ten przepis służy 6. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 173 kalorie, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, makaron pszeniczny, seler naciowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Przegrzebki z puree z grochu i sosem Wermutowym, Farro Risotto: Pełnoziarniste, oraz Risotto z groszkiem.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować 1 litr wody i proszek bulionowy.
Dodaj woreczki z ziarnem pszenicy, ubijając je do płynu drewnianą łyżką. Przykryć patelnię i gotować na średnim ogniu przez 18 minut.
W międzyczasie roztopić 50g / 2oz masła na średniej wielkości patelni na małym średnim ogniu. Podsmażamy szalotkę, czosnek i seler, delikatnie smażymy około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa nieco zmiękną, ale nie zabarwią się.
Wlać wermut, podkręcić ciepło i bańki, aż prawie zniknął. Odstaw patelnię na bok.
Wyjmij torebki z ziaren pszenicy za pomocą szczypiec i pozostaw do osuszenia. Dodać groszek do wywaru pozostałego w rondlu i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty lub do nagrzania.
Odcedzić wywar, zastrzegając go, a groszek zostawić na patelni.
Pokrój torebki i wrzuć ziarno pszenicy do grochu, a następnie zeskrobaj zawartość patelni.
Dodać parmezan, natkę pietruszki i pozostałe masło, i doprawić dużą ilością czarnego pieprzu to mało prawdopodobne, że będziesz potrzebował więcej soli. Odstawić rondel na mały ogień i dokładnie wymieszać, aż ser się roztopi, a "risotto" będzie luźną, kremową masą, dodając łyżkę lub dwie z zastrzeżonego wywaru, jeśli jest to wymagane.