Risotto Warzywne Pieczone
Need a gluten free side dish? Risotto z pieczonych warzyw może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis daje 5 porcji z 322 kalorie, 10g białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, masło, pieczoną mieszankę warzywną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 45%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Wiosenne warzywne Risotto z pieczonym w całości Żółtym ogonem, Risotto Warzywne, oraz Risotto z kiełbasą i warzywami podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzać bulion i ogrzać. Na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania, smażyć czosnek na maśle przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Dodać ryż i pieprz; gotować i mieszać przez 2-3 minuty. Zmniejszyć ciepło; wymieszać w winie. Gotować i mieszać, aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Dodać rozgrzany bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Pozwól płynowi wchłonąć się między dodatkami. Gotuj, aż risotto będzie kremowe, a ryż będzie prawie delikatny. (Czas gotowania wynosi około 20 minut.)
Dodaj warzywa; gotuj i mieszaj, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze typy na włoski. Włosi znają się na jedzeniu i na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Fattoria Viticcio Chianti Classico Riserva z oceną 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Fattoria Viticcio Chianti Classico Riserva]()
Fattoria Viticcio Chianti Classico Riserva
Złożony nos wiśni, dojrzałej jeżyny, cassis i ciepłych przypraw, gładkie i okrągłe podniebienie i długie wykończenie. Mieszanka: 95% Sangiovese i 5% Merlot.