Risotto szparagowe z krabem i Gremoladą pomarańczową

Risotto szparagowe z krabem i Gremoladą pomarańczową
Risotto szparagowe z krabem i pomarańczową Gremoladą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mięso krabowe, skórkę pomarańczową, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Risotto Szparagowe Z Papryką Pomarańczową I Pomarańczą, Sałatka Ze Szparagów, Krabów I Pomarańczy, oraz Gremolada Pstrągowa.

Instrukcje

1
Przynieś bulion i wodę na wolnym ogniu w średnim garnku. Gotować szparagi w bulionie, aż tylko zrobić, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wyjąć łyżką szczelinową. Włożyć durszlak, spłukać zimną wodą i odcedzić. Zachowaj bulion na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
3
W dużym garnku rozpuścić 1 łyżkę masła z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodać ryż i mieszać, aż zacznie się matowe, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
6
Dodać wermut i sól. Gotować, mieszając, aż wermut się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
SólSól
7
Dodać około 1/2 szklanki gotującego się bulionu; gotować, często mieszając, aż do wchłonięcia. Ryż i bulion powinny delikatnie bąbelkować; dostosować ciepło w razie potrzeby. Kontynuuj gotowanie, dodając bulion 1/2 szklanki na raz i pozwalając ryż wchłonąć go przed dodaniem więcej. Gotować ryż w ten sposób do miękkości, w sumie 25 do 30 minut. Bulion, który nie jest wchłaniany, powinien być zagęszczony przez skrobię z ryżu. Możesz nie potrzebować całego płynu, lub możesz potrzebować więcej bulionu lub wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
BulionBulion
WodaWoda
RyżRyż
8
Wymieszaj szparagi, kraba, skórkę pomarańczową, czosnek, pietruszkę, pieprz i pozostałą 1 łyżkę masła. Gotować do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SzparagiSzparagi
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KrabKrab
9
Zalecenie dotyczące wina: szparagi trudno sparować z winem; łączy się z wszelkimi gorzkimi elementami, aby uzyskać metaliczny smak. To oznacza brak tanin i zdecydowanie brak dębu. Wybierz się na ostry, nieoczyszczony włoski sauvignon blanc z Friuli lub Collio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
SzparagiSzparagi
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn