Risotto Ogrodowe
Risotto ogrodowe może być tylko przystawką, której szukasz. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 296 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, parmezan, lekko kubki liści szpinaku dla niemowląt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 98 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Risotto Ogrodowe, Risotto Ogrodowe, oraz Risotto Ogrodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Rozgrzać olej w ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu i gotować cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, 3 do 5 minut.
Dodać ryż i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia, około 1 minuty.
Dodaj 3/4 szklanki gorącego bulionu, sól i kilka zmielonych świeżego pieprzu i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż bulion się wchłonie. Kontynuuj gotowanie i dodawanie gorącego bulionu, około 3/4 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając na wchłonięcie bulionu przed dodaniem więcej, aż ryż będzie prawie miękki i kremowy wyglądający, około 18 minut.
Dodać szpinak i groszek i gotować, aż szpinak zwiędnie.
Dodać szparagi i gotować, aż warzywa będą gorące. Wymieszaj parmezan i więcej bulionu, jeśli risotto wydaje się zbyt grube.
Podawać w talerzach zupy.