Risotto jęczmienne z szynką i grzybami

Risotto jęczmienne z szynką i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 477 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za $2.16 za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka wina, pieczarek, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać jęczmień do szybkiego gotowania, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka z orzechami laskowymi, jęczmieniem i kakao jako deser. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto jęczmienne z czosnkowymi grzybami, Risotto jęczmienne z grzybami i szpinakiem, oraz Risotto jęczmienne z grzybami dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Roztop masło w średnim rondlu na średnim ogniu, następnie dodaj szalotki i gotuj do miękkości, około 2 minut.
Dodaj nasiona jęczmienia i kopru włoskiego (jeśli używasz), 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i gotuj, mieszając, aż jęczmień będzie lekko prażony, około 4 minut.
Dodaj grzyby, rozmaryn i wino i gotuj, mieszając, aż grzyby będą miękkie, a wino się wchłonie, około 3 minut.
Dodaj bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu; przykryj, zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj, aż jęczmień zmięknie i prawie cały płyn zostanie wchłonięty, 8 do 10 minut. Dodaj szynkę, parmezan i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem.
Na porcję: kalorie 498; tłuszcz 16 g (nasycony 9 g); Cholesterol 62 mg; Sód 565 mg; węglowodany 64 g; błonnik 13 g; białko 18 g
Zdjęcia Antonis Achilleos