Risotto jęczmienne z szynką i grzybami

Risotto jęczmienne z szynką i grzybami
Risotto jęczmienne z szynką i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 477 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za $2.16 za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka wina, pieczarek, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać jęczmień do szybkiego gotowania, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka z orzechami laskowymi, jęczmieniem i kakao jako deser. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto jęczmienne z czosnkowymi grzybami, Risotto jęczmienne z grzybami i szpinakiem, oraz Risotto jęczmienne z grzybami dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Roztop masło w średnim rondlu na średnim ogniu, następnie dodaj szalotki i gotuj do miękkości, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj nasiona jęczmienia i kopru włoskiego (jeśli używasz), 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i gotuj, mieszając, aż jęczmień będzie lekko prażony, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
JęczmieńJęczmień
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodaj grzyby, rozmaryn i wino i gotuj, mieszając, aż grzyby będą miękkie, a wino się wchłonie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj bulion z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu; przykryj, zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj, aż jęczmień zmięknie i prawie cały płyn zostanie wchłonięty, 8 do 10 minut. Dodaj szynkę, parmezan i pietruszkę. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
JęczmieńJęczmień
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
5
Na porcję: kalorie 498; tłuszcz 16 g (nasycony 9 g); Cholesterol 62 mg; Sód 565 mg; węglowodany 64 g; błonnik 13 g; białko 18 g
6
Zdjęcia Antonis Achilleos
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn