Risotto alla Milanesa
Need a danie główne bezglutenowe? Risotto alla Milanesa może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,23 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 677 kalorii, 19g białka, oraz 23G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jeśli masz szpik wołowy, cebulę, mocny bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wątki szafranowe, możesz śledzić to danie główne z Lody Szafranowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy są Risotto alla crema di scampi (Risotto z Przecieranymi krewetkami), Risotto alla Zucca (Risotto do squasha zimowego), oraz Risotto alla Marinara.
Instrukcje
W 6 kwartowym rondlu roztopić 4 łyżki masła ze szpiku i cebulą i gotować na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka, ale nie rumiana.
Dodać cały ryż i, mieszając regularnie, gotować aż nieprzezroczyste, około 2 do 3 minut.
Dodać 60% gorącego bulionu, 1/2 szklanki czerwonego wina i szafranu i doprowadzić do wrzenia. Stale mieszając, gotuj, aż poziom zapasów spadnie poniżej poziomu ryżu.
Dodaj kolejne 600 kadzi i powtórz proces przez 16 minut, aż ryż będzie "al dente", jeszcze kremowy i delikatny.
Zdjąć z ognia i dodać ser i pozostałe masło. Doprawić do smaku i podawać od razu ze stufato.