Rillettes wieprzowe
Rillettes wieprzowe to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 63 kalorie, 0g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści laurowych, pięć przypraw w proszku, 1 łyżka brandy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 5%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rillettes Wieprzowe, Five Spice Pork Rillettes, oraz Ugotuj książkę: Rillettes z łopatki wieprzowej.
Instrukcje
Rezerwa 1 liść laurowy, następnie wszystko z wyjątkiem tłuszczu z kaczki i podania do miski i obficie doprawić. Jeśli masz czas, przykryj i pozostaw mięso do marynowania na noc w lodówce, jednak nie jest to konieczne.
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Przełóż mięso i wszystkie soki do ognioodpornego naczynia żaroodpornego z pokrywką.
Wlać 250 ml wody lub tyle, aby po prostu przykryć mięso i umieścić patelnię na małym ogniu. Jak tylko zacznie bąbelkować, pop na pokrywce i umieścić w piekarniku na 2-3 godziny, wyjmując go raz, aby dać mu dobre zamieszanie.
Mięso powinno być teraz bardzo delikatne. Pozostawić do ostygnięcia lekko na patelni, a następnie odsączyć nad miską, aby złapać tłuszcz i soki. Mięso wieprzowe rozdrobnić ręcznie lub włożyć do robota kuchennego i pulsować kilka razy, aby zniszczyć, ale nie przepracować go do pasty. Smak, dodać dodatkowe przyprawy w razie potrzeby, a następnie naciśnij mięso do 2 małe lub 1 duże danie do serwowania, lub pakować w poszczególnych ramekins.
Wlać soki i tłuszcz z powrotem na mięso i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby tłuszcz stwardniał. (Aby utrzymać rillettes przez około tydzień, przykryj warstwą tłuszczu z kaczki, a na wierzchu połóż liść laurowy i kilka jagód jałowca do dekoracji.)
Podawać z tostami na zakwasie, korniszonami i kilkoma gorzkimi liśćmi (np. kędzierzawa endywia, rukola i radicchio), w ostrym sosie musztardowym.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje dla Rillettes. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jedno wino, którego możesz spróbować, to markus Huber Sparkling rosé. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Markus Huber Sparkling Rose]()
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.