Rillettes wieprzowe

Rillettes wieprzowe
Rillettes wieprzowe to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 63 kalorie, 0g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści laurowych, pięć przypraw w proszku, 1 łyżka brandy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 5%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rillettes Wieprzowe, Five Spice Pork Rillettes, oraz Ugotuj książkę: Rillettes z łopatki wieprzowej.

Instrukcje

1
Rezerwa 1 liść laurowy, następnie wszystko z wyjątkiem tłuszczu z kaczki i podania do miski i obficie doprawić. Jeśli masz czas, przykryj i pozostaw mięso do marynowania na noc w lodówce, jednak nie jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Przełóż mięso i wszystkie soki do ognioodpornego naczynia żaroodpornego z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
4
Wlać 250 ml wody lub tyle, aby po prostu przykryć mięso i umieścić patelnię na małym ogniu. Jak tylko zacznie bąbelkować, pop na pokrywce i umieścić w piekarniku na 2-3 godziny, wyjmując go raz, aby dać mu dobre zamieszanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Mięso powinno być teraz bardzo delikatne. Pozostawić do ostygnięcia lekko na patelni, a następnie odsączyć nad miską, aby złapać tłuszcz i soki. Mięso wieprzowe rozdrobnić ręcznie lub włożyć do robota kuchennego i pulsować kilka razy, aby zniszczyć, ale nie przepracować go do pasty. Smak, dodać dodatkowe przyprawy w razie potrzeby, a następnie naciśnij mięso do 2 małe lub 1 duże danie do serwowania, lub pakować w poszczególnych ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wlać soki i tłuszcz z powrotem na mięso i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby tłuszcz stwardniał. (Aby utrzymać rillettes przez około tydzień, przykryj warstwą tłuszczu z kaczki, a na wierzchu połóż liść laurowy i kilka jagód jałowca do dekoracji.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
RillettesRillettes
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Podawać z tostami na zakwasie, korniszonami i kilkoma gorzkimi liśćmi (np. kędzierzawa endywia, rukola i radicchio), w ostrym sosie musztardowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curly EndiveCurly Endive
KorniszonyKorniszony
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów

Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące

Musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje dla Rillettes. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jedno wino, którego możesz spróbować, to markus Huber Sparkling rosé. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Markus Huber Sparkling Rose
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn