Rillettes wieprzowe

Rillettes wieprzowe
Rillettes wieprzowe to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 63 kalorie, 0g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści laurowych, pięć przypraw w proszku, 1 łyżka brandy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 5%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Rillettes Wieprzowe, Five Spice Pork Rillettes, oraz Ugotuj książkę: Rillettes z łopatki wieprzowej.

Instrukcje

1
Rezerwa 1 liść laurowy, następnie wszystko z wyjątkiem tłuszczu z kaczki i podania do miski i obficie doprawić. Jeśli masz czas, przykryj i pozostaw mięso do marynowania na noc w lodówce, jednak nie jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Przełóż mięso i wszystkie soki do ognioodpornego naczynia żaroodpornego z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
4
Wlać 250 ml wody lub tyle, aby po prostu przykryć mięso i umieścić patelnię na małym ogniu. Jak tylko zacznie bąbelkować, pop na pokrywce i umieścić w piekarniku na 2-3 godziny, wyjmując go raz, aby dać mu dobre zamieszanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Mięso powinno być teraz bardzo delikatne. Pozostawić do ostygnięcia lekko na patelni, a następnie odsączyć nad miską, aby złapać tłuszcz i soki. Mięso wieprzowe rozdrobnić ręcznie lub włożyć do robota kuchennego i pulsować kilka razy, aby zniszczyć, ale nie przepracować go do pasty. Smak, dodać dodatkowe przyprawy w razie potrzeby, a następnie naciśnij mięso do 2 małe lub 1 duże danie do serwowania, lub pakować w poszczególnych ramekins.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wlać soki i tłuszcz z powrotem na mięso i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby tłuszcz stwardniał. (Aby utrzymać rillettes przez około tydzień, przykryj warstwą tłuszczu z kaczki, a na wierzchu połóż liść laurowy i kilka jagód jałowca do dekoracji.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
RillettesRillettes
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
7
Podawać z tostami na zakwasie, korniszonami i kilkoma gorzkimi liśćmi (np. kędzierzawa endywia, rukola i radicchio), w ostrym sosie musztardowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curly EndiveCurly Endive
KorniszonyKorniszony
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów

Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące

Musujące różowe i wino musujące to moje najlepsze propozycje dla Rillettes. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jedno wino, którego możesz spróbować, to markus Huber Sparkling rosé. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Markus Huber Sparkling Rose
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn