Rillettes łososiowe

Rillettes łososiowe
Jeśli masz w pobliżu 25 minut do spędzenia w kuchni, Rillettes łososia może być wielki bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 243 kalorie, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako przystawka przyjazna dla budżetu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz filet z łososia, liść laurowy, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Skinny Salmon Rillettes (aka Salmon spread), Rillettes Łososiowe, oraz Rillettes Łososiowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Łososia i składniki kłusownicze przekładamy na patelnię i przykrywamy zimną wodą. Doprowadzić do delikatnego wrzenia, a następnie odrzucić i kłusować przez 4 minuty. odstawić, z ognia, na 5 min do kontynuowania gotowania. łososia wyciągamy i rozbijamy widelcem na duże płatki. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Ser przecedzić w procesorze, następnie dodać gotowanego łososia i pulsować, aż do wymieszania. jeśli nie masz procesora, rozetrzyj rybę widelcem i wymieszaj z zmiękczonym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Dodać skórkę z cytryny, sok i doprawić do smaku (jeśli używasz procesora, zrób to łyżką, aby mieszanka nie była przepracowana).
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
4
Weź dwie łyżki deserów, zwilż je wodą, a następnie łyżkę łososia wymieszaj z jedną. teraz przynieś drugą łyżkę nad i pod mieszankę, przenosząc ją z jednej łyżki na drugą, obracając ją w miarę przechodzenia. Zrób to kilka razy, aż do uzyskania równej, jajowatej części. Powtórz z resztą mieszanki, kładąc je na talerzu po zakończeniu. Przykryj lekko folią spożywczą. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny i do 2 dni do przodu. W międzyczasie wymieszaj musztardę i crme frache z przyprawami, aby zrobić dressing i zrobić chleb sodowy, patrz link, prawo.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
5
Aby służyć, połóż plasterek wędzonego łososia na 8 talerzach i wierzch z rillettes. Łyżka opatrunku z boku i na górze z łyżeczką Kety i gałązką koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś Wędzonyłosoś Wędzony
RillettesRillettes
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
6
Podawać z pieczywem tostowym, klinami cytrynowymi i wystrojonymi liśćmi sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn