Rigatoni z czerwoną papryką
Rigatoni z czerwoną papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz rigatoni, paprykę ... rdzeniową, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, Rigatoni z czerwoną papryką, oraz Rigatoni Z Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj rigatoni i gotować, mieszając często, aż ledwo al dente, o 10 protokół.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 1/4 szklanki wody do gotowania.
Tymczasem w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść masło w oleju.
Dodać czosnek i paprykę, przykryć i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać ciepłą wodę i szczyptę soli, przykryć i dusić na małym ogniu, aż papryka będzie miękka, o 10 protokół.
Dodać rigatoni i zarezerwowany makaron gotowania wody do papryki. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając kilka razy, aż rigatoni jest al dente i sos lekko zgęstnieje, o 5 minut dłużej. Odrzuć czosnek. Wymieszać z bazylią i doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do dużej miski i podawać od razu, podając parmezan przy stole.