Ricotta Nadziewane Squash
Dynia nadziewana ricottą może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis serwuje 8 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. 122 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką parmezan, dynię, sos do spaghetti i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ricotta Nadziewane Squash, Kwiaty dyni Nadziewane ricottą, oraz Ricotta Nadziewane Acorn Squash dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Odetnij końce dyni; pokrój dynię na pół (wzdłuż). Łyżeczką wyciągnij nasiona i część miąższu pozostawiając muszle o grubości około 1/2 cala. Gotuj na parze muszle do squasha nad wrzącą wodą, aż będą chrupiące (około 5 minut). Zanurz się w zimnej wodzie, dobrze odcedź i odstaw na bok.
Na małej patelni na średnim ogniu rozpuść jedną łyżkę masła.
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj, aż będą gotowe. Wyciśnij szpinak, aby usunąć dodatkową wilgoć, Dodaj do czosnku i cebuli i gotuj, aż dokładnie się nagrzeje.
W średniej wielkości misce wymieszaj jajka, ricottę, parmezan, pietruszkę, sól, pieprz, włoskie przyprawy i mieszankę szpinaku. Napełnij połówki dyni tą mieszanką, około trzech łyżek stołowych na skorupkę i umieść dynię w płytkim naczyniu do pieczenia. Roztop pozostałe masło i posmaruj skorupki dyni
Piec przez 20 minut. W razie potrzeby podawaj z sosem pomidorowym.