Ricotta-Mus Mascarpone z truskawkami balsamicznymi
Jeśli masz o 2 godziny i 20 minut do spędzenia w kuchni, Mus Ricotta-Mascarpone z balsamicznymi truskawkami może być super bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 1,73 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 334 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, ser ricotta mleczny, ser mascarpone i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mus Mascarpone z prażonymi truskawkami, Mus Mascarpone z prażonymi truskawkami, oraz Truskawki balsamiczne z bitym serem Mascarpone.
Instrukcje
Ubij śmietanę na miękkie szczyty: w średniej misce ubijaj śmietanę, aż uformują się miękkie szczyty.
Ubij mieszankę ricotta mascarpone: w dużej misce połącz ricottę, mascarpone, 1/2 szklanki cukru i skórkę z cytryny. Miksturę ricotta-mascarpone ubijamy za pomocą ubijacza elektrycznego, aż do całkowitego połączenia i wygładzenia.
Złóż bitą śmietanę do mieszanki ricotta, schłodzić: stopniowo złóż bitą śmietanę do ricotty, aż mieszanina będzie gładka. Przykryć i przechowywać w lodówce przez kilka godzin.
Wymieszaj truskawki z cukrem i balsamicznym: włóż truskawki do innej miski. Pół godziny przed podaniem delikatnie wymieszać z pozostałym cukrem i octem balsamicznym. Upewnij się, że nie pozwól truskawki siedzieć w occie balsamicznym znacznie dłużej niż 30 minut przed podaniem lub kwasowość octu będzie gotować truskawki.
Montaż: gdy będziesz gotowy do podania, napełnij szklane miski do połowy truskawkami i ich sokami. Łyżka na mus ricotta-mascarpone lub użyć worka ciasta do rur mus.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na mus. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "