Ricotta Gnudi z sosem Pomodoro
Need a wegetariańska przystawka? Ricotta Gnudi z sosem Pomodoro może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu, jajko, żółtko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ricotta Gnudi z sosem z dzikich grzybów i truflami, Szpinak Ricotta Gnudi z rozmarynowym sosem pomidorowym (Low Carb), oraz Szpinak i Ricotta Gnudi.
Instrukcje
Wymieszaj ricottę, jajko, żółtko, pieprz, 1/2 szklanki
Parmezan i 1/2 łyżeczki soli w dużej bowluntil dobrze połączone.
Dodać 1/2 szklanki mąki; mieszać aż do połączenia i mieszaniny tworzy kulkę (mieszanina będzie miękka i wilgotna z niektórych bitów ricotta pozostałych; dodać więcej mąki przez łyżkę stołową, jeśli czuje się mokry).
Odkurz obficie blachę do pieczenia obficiez mąką. Używając 2 dużych łyżek do zupy, uformuj łyżki ciasta w kształty kulek; połóż na blasze iduście z większą ilością mąki (powinieneś mieć 30).
Gotować gnudi w dużym garnku z wrzącą solonąwoda, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez i przetargu, 5-6 minut (gnudi będzieszybko unosić się na powierzchnię; kontynuować gotowanie orgnudi będzie gummy w centrum).
Za pomocą łyżki szczelinowej, podzielić miski gnudiamong. Top z szybkim Pomodoro
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Casaloste Chianti Classico Riserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.