Ricotta Gnocchi z prostym sosem pomidorowym

Ricotta Gnocchi z prostym sosem pomidorowym
Ricotta Gnocchi z prostym sosem pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 16G białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz gałkę muszkatołową, duszone pomidory, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Podobne przepisy to Ricotta Gnocchi z prostym sosem pomidorowym, Ricotta Gnocchi z sosem pomidorowym, oraz Ricotta Gnocchi w sosie pomidorowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować gnocchi, delikatnie wymieszać ser, żółtka, sól i gałkę muszkatołową w dużej misce, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
GnocchiGnocchi
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Używając rąk, stopniowo złóż mąkę do mieszanki sera. Możesz potrzebować mniej lub więcej mąki, w zależności od tego, jak dobrze ser został odsączony. Wyrobić ciasto, aż uformuje się luźna kulka. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść raz lub dwa razy. Podziel ciasto na 4 kawałki i zwiń każdą z nich w długą linę o średnicy około 3/4 cala. Lekko odkurz każdą linę mąką, aby zapobiec przyklejeniu podczas cięcia ich w gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
SerSer
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
3
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i lekko odkurzyć mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Wytnij liny na kawałki o długości 3/4 cala i przenieś każdy kawałek na blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Możesz pozostawić gnocchi w tych kawałkach lub pójść o krok dalej, tocząc każdy kawałek w kulkę. Użyj kciuka, tylnej części widelca lub małego wiosła gnocchi, aby wykonać rowki po 1 stronie kulek i małe wcięcie po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
6
Przenieść gnocchi do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce, odkryte, do 24 godzin. (Nie pokrywaj wilgotną szmatką lub gnocchi zmięknie.) Po wyschnięciu gnocchi przez 24 godziny w lodówce można je przenieść do sztywnego plastikowego pojemnika i zamrozić na okres do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Pozwól im rozmrozić przed gotowaniem.
8
Napełnij duży rondel lekko osoloną wodą i zagotuj na dużym ogniu. Delikatnie upuść gnocchi do wody i gotuj przez około 2 minuty, lub aż gnocchi wypłynie na powierzchnię. Gdy to zrobią, gotować przez 1 minutę dłużej, a następnie odcedzić, rezerwując około 1/4 szklanki wody makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Aby przygotować sos pomidorowy, podgrzej pomidory na średnim ogniu. Cienkie lub poluzować z odrobiną wody makaronu. Wymieszaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek i masła, aż masło zostanie włączone. Wrzucić gnocchi z sosem pomidorowym. Natkę pietruszki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos PomidorowySos Pomidorowy
WodaWoda
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
GnocchiGnocchi
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
10
Podzielić gnocchi pomiędzy 4 talerze i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
GnocchiGnocchi
1
Aby odsączyć ser ricotta, owinąć go w podwójną grubość gazy i zawiesić kulkę gazy nad miską lub umieścić owinięty ser w sitku o drobnych oczkach lub chinois spoczął na krawędzi miski. Przechowywać w lodówce na noc, aby dać serwatkę (płyn) czas do odsączenia z sera do miski. Odrzuć serwatkę. Ser będzie dość suchy.Mąka do pizzy 00 tipo użyta w tym przepisie to włoska mąka odpowiednia do pizzy i makaronu. (Nie zastępuj mąki z ciasta 00 tipo!) Liczba zer odnosi się do tego, jak drobno zmielona jest mąka, przy czym jedno zero oznacza, że mąka jest mniej drobno zmielona niż mąka z podwójnym zerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SerSer
MakaronyMakarony
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Smak
3
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
4
Był również czterokrotnie nominowany do Nagrody Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni na Środkowym Zachodzie, zdobywając nagrodę w 200
5
Tru, która otworzyła swoje podwoje w maju 1999 roku, została nominowana do Nagrody Jamesa Bearda w 2000 roku dla najlepszej nowej restauracji i uznana za jedną z 50 najlepszych restauracji na świecie przez Condé Nast Traveler. Tramonto jest współautorem, wraz ze swoim partnerem Gale Gand, amerykańskich jaj Brasserie i Butter Sugar Flour.Mary Goodbody jest znaną w kraju pisarką i redaktorką żywności, która pracowała nad ponad czterdziestoma pięcioma książkami. Jej ostatnie tytuły to Williams-Sonoma Kitchen Companion, the garden Entertainment Cookbook i Back To The Table. Jest redaktorką kwartalnika IACP Food Forum, była pierwszą redaktorką naczelną magazynu Cooks, a także redaktorem naczelnym magazynu Chocolatier i magazynu Pastry Art & Design. Tim Turner jest uznanym w kraju fotografem kulinarnym i stołowym. Jest dwukrotnym zdobywcą nagrody Jamesa Bearda za najlepszą fotografię kulinarną, ostatnio w 200
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Jego wcześniejsze projekty to: przepisy Charliego Trottera, mięso i dziczyzna Charliego Trottera, zajazd w Little Washington, Norman 's New World Cuisine (autorstwa Normana Van Akena), Kuchnia Jacques' a Pepina i Amerykańska Brasserie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn