Rich Make-Ahead Turkey Gravy
Rich Make - Ahead Indyk sos może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 33g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 70 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wino, wodę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Podobne przepisy to Make - Ahead Turkey Gravy, Make - Ahead Turkey Gravy, oraz Make - Ahead Turkey Gravy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść skrzydełka indyka, cebulę, seler, marchew i czosnek na patelni i piecz, aż skrzydełka indyka zmienią głęboki złoty kolor, około 1 godziny i 15 minut.
Ugotowane skrzydełka i warzywa przełożyć do dużego garnka.
Umieść patelnię na 2 palnikach kuchennych na średnim ogniu, a następnie wlej białe wino do patelni. Zeskrobać i rozpuścić wszelkie rumiane kawałki smaku z dna patelni do białego wina; ciepła i zeskrobać patelni do pieczenia, aż kapiele i wino zmniejszyły się do około 1/2 szklanki.
Wlać mieszaninę wina do rondla ze skrzydełkami z indyka.
Do garnka wlać bulion z kurczaka i wodę, doprawić tymiankiem. Wepchnąć skrzydełka indyka do płynu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut. Odtłuść pianę, która zbiera się na wierzchu.
Wlać mieszaninę bulionu przez durszlak do dużej miski; wybrać mięso ze skrzydełek, w razie potrzeby, aby dodać do sosu, lub wyrzucić zużyte skrzydła i warzywa. Pozostawić podstawę sosu na kilka minut, aby tłuszcz zebrał się w warstwę na wierzchu i odtłuścić jak najwięcej tłuszczu.
Przełożyć odtłuszczone tłuszcze do rondla. Powinno być co najmniej 1/2 szklanki tłuszczu z indyka; dodać masło, aby ta ilość, jeśli to konieczne.
Mąkę wymieszać z tłuszczem indyczym na średnim ogniu, aż mieszanina mąki stanie się gładka i złotobrązowa. Stopniowo ubijaj bulion, aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostawić sos do ostygnięcia, następnie przechowywać w lodówce lub zamrażać. Podgrzać prawie do wrzenia, aby służyć.