Ravioli Z Homara
Przepis Homar Ravioli może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 5 minut. To danie główne ma 616 kalorii, 14g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.1 za porcję. Jeśli masz liście szałwii, sok z cytryny, ogony homara i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, Ravioli Z Homara, oraz Ravioli Z Homara Z Masłem Chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i potu, aż półprzezroczyste, o 2 protokół.
Dodać czosnek i potu, aż pachnące, o 30 sekund. Deglaze z białym winem. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu i dodać 1/2 kij masła. Mieszać do rozpuszczenia.
Dodać bazylii, pietruszki i estragonu.
Dodać kawałki homara i kłusować w płynie, aż prawie gotowane przez, 1 1/2 do 2 protokół. Wymieszaj skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Zdjąć z ognia, przenieść homara do naczynia i odstawić do ostygnięcia. Zaparkuj płyn.
Doprowadzić średni saute patelni na średnim ogniu.
Dodać mąkę i tosty delikatnie przez około minutę.
Dodać sól i pieprz oraz pozostałą 1/2 patyczka masła, ciągle mieszając. Gotuj, aż skrobia zacznie się rozpraszać, około 3 minut; uważaj, aby nie dopuścić do przyciemnienia zasmażki.
Do zasmażki ubić zarezerwowany płyn do kłusowania, aż będzie gładki. Dusić, aż skrobia jest całkowicie ugotowany i sos jest zagęszczony, 7 do 10 protokół.
Wyjąć z ognia, przenieść do średniej miski do mieszania i całkowicie ostudzić.
Delikatnie złóż homara do zagęszczonego płynu kłusowniczego.
Ułóż owijki wonton, pracując w małych partiach, aby nie wyschły. Łyżka 1 łyżka nadzienia do środka każdego, umyć krawędzie wodą do zwilżenia, umieścić drugi wonton na górze i docisnąć do przyklejenia. Użyj odwróconej 2-calowej foremki do ciastek (gładka strona), aby delikatnie uszczelnić nadzienie w środku (zapewnia to dokładne dopasowanie i brak pęcherzyków powietrza, które spowodują pęknięcie ravioli po ugotowaniu). Użyj 3-calowej foremki do ciastek (ostrej strony), aby wyciąć i utworzyć okrągłe ravioli.
Przynieś 2 ćwiartki dobrze osolonej wody na wolnym ogniu w dużym garnku. Praca w partiach, dusić ravioli, aż będą al dente, 3 do 4 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Tymczasem, aby brązowy sos szałwiowy masło: ustawić dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj masło i gotuj, mieszając, aż się roztopi i stanie się spieniony. Gdy masło zmieni kolor na złoty i ma orzechowy aromat, około 3 minut, dodaj kapary, szałwię i czosnek. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gdy szałwia jest pachnąca, wyjmij patelnię z ognia i złóż pietruszkę, estragon i sok z cytryny. Mieszaj, aby włączyć i rozgrzać zioła i cytrynę - uwolni to ich aromat, ale zachowają jasny, żywy kolor.
Aby podgrzać i służyć: Praca w partiach, aby nie przeludnić patelni, delikatnie wrzucić gotowane ravioli w brązowym maśle w dużej patelni saute przez 1 do 2 minut na średnim ogniu do płaszcza makaron równomiernie.
Umieść ravioli na talerzach i łyżką nad sosem z patelni. Wierzch z ogolonym parmezanem, udekoruj pąkami bazylii i mżawką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 160 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru]()
Louis Jadot Chablis Vaudesir Grand Cru
7" klimatów " można nazwać Grand Cru w Chablis: Preuses, Bougros, Les Clos, Grenouilles, Blanchot, Valmur i Vaudésir. Wszystkie te winnice znajdują się po prawej stronie rzeki Le Serein, na wzgórzu. Sytuacja ta nadaje winu mocnego i pełnego charakteru.Bardzo blady słomkowy kolor, z wybuchowym nosem żywych aromatów kwiatowych i chrupiących świeżych owoców, które zapewniają ostateczny wyraz chłodnego terroir. Podniebienie wykazuje duże napięcie i energię.