Ravioli z dyni w bulionie z cydru
Ravioli z dyni w bulionie z cydru może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 490 kalorii, 22g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, brązowy cukier, opakowania gyoza i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ravioli Z Dyni, Ravioli z dyni z szałwią, oraz Ravioli Z Dyni Olbrzymiej.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Miejsce squash, pokroić bok do góry, w patelni do pieczenia.
Posypać brązowym cukrem i cynamonem, doprawić solą i pieprzem.
Skropić syropem; kropka z 1 łyżką masła.
Wlać 1/2 szklanki wody na dno patelni.
Piec do miękkości squasha, około 1 godziny. Całkowicie fajne.
Zgarnij squasha do miski. Mash.
Przenieść 3/4 szklanki squasha do średniej miski (rezerwy pozostałej squasha do innego użytku).
Wymieszać w ricotcie, 1/4 szklanki startego parmezanu, 2 łyżki natki pietruszki i tymianku. Doprawić solą i pieprzem.
Umieść owijki na powierzchni roboczej.
Miejsce 1 poziom łyżka napełniania w środku każdego.
Krawędzie pędzla wodą; złóż każdą na pół, naciskając krawędzie, aby uszczelnić. (Ravioli można zrobić 4 godziny wcześniej. Ułóż w jednej warstwie na wyłożonych folią blachach do pieczenia posypanych mąką. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; sauté 1 minutę.
Dodaj bulion i cydr; dusić 8 minut.
Dodać 1 łyżkę natki pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Pracując partiami, gotuj ravioli w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż stanie się miękki, około 1 minuty. Używając łyżki szczelinowej, podziel ravioli między płytkie miski do zupy. Przynieś bulion na wolnym ogniu; Chochla nad ravioli. Top z ogolonym parmezanem.