Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem
Przepis kasztanowe Ravioli z szałwiowym rumianym masłem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Mieszanka soku z cytryny, jabłko granny smith, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem, Ravioli kasztanowe z rumianym masłem i tymiankiem, oraz Ravioli Z Szałwią I Rumianym Masłem.
Instrukcje
Pancetta ugotować w 3 łyżkach masła w dużym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż będzie chrupiąca na brzegach, około 5 minut.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie.
Dodać kasztany i wodę i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż płyn zmniejszy się o połowę. Odrzuć czosnek.
Przenieść mieszaninę do miski i zacieru do grubej pasty widelcem. Obierz połowę jabłka i pokrój tyle obranej połowy na 1/4-calową kostkę, aby odmierzyć 3 łyżki stołowe. Rezerwa Pozostałe (nieobrane) jabłko. Pokrojone w kostkę obrane jabłko wymieszać z mieszanką kasztanów z parmezanem, pietruszką oraz solą i pieprzem do smaku.
Umieść 1 owijkę won ton na powierzchni roboczej, utrzymując Pozostałe owijki w plastikowej folii, a Kopiec 1 skąpe łyżki nadzienia w środku. Delikatnie szczotkuj krawędzie owijki wodą, a górną drugą owijką, naciskając wokół napełniania, aby wypchnąć powietrze. Przycinaj nadmiar ciasta nożem i dobrze uszczelnij krawędzie, naciskając je razem opuszkami palców.
Przenieś ravioli na suchy ręcznik kuchenny, a następnie zrób więcej w ten sam sposób.
Pokrój tyle nieobranych jabłek w 1/4-calową kostkę, aby odmierzyć 3 łyżki stołowe i wrzuć sok z cytryny.
Ciepło pozostałe 4 łyżki masła w dużej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi i masło zaczyna się brązowieć. Wymieszać z szałwią i gotować, mieszając, aż szałwia będzie chrupiąca, a masło będzie złociste. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj ravioli do garnka 6-quart osolonej wrzącej wody, a następnie gotuj na wolnym wrzeniu, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż stanie się miękki, 3 do 5 minut. Ostrożnie przenieść ravioli z rowkiem łyżką do durszlaka do odsączenia. Wsuń ravioli do masła szałwiowego i gotuj na umiarkowanym ogniu, delikatnie mieszając, 1 minutę.
Ravioli posypać nie obranym jabłkiem i doprawić pieprzem.