Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem

Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem
Przepis kasztanowe Ravioli z szałwiowym rumianym masłem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Mieszanka soku z cytryny, jabłko granny smith, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ravioli kasztanowe z szałwiowym brązowym masłem, Ravioli kasztanowe z rumianym masłem i tymiankiem, oraz Ravioli Z Szałwią I Rumianym Masłem.

Instrukcje

1
Grubo posiekać kasztany.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
2
Pancetta ugotować w 3 łyżkach masła w dużym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż będzie chrupiąca na brzegach, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Dodać kasztany i wodę i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż płyn zmniejszy się o połowę. Odrzuć czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
CzosnekCzosnek
WodaWoda
5
Przenieść mieszaninę do miski i zacieru do grubej pasty widelcem. Obierz połowę jabłka i pokrój tyle obranej połowy na 1/4-calową kostkę, aby odmierzyć 3 łyżki stołowe. Rezerwa Pozostałe (nieobrane) jabłko. Pokrojone w kostkę obrane jabłko wymieszać z mieszanką kasztanów z parmezanem, pietruszką oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Umieść 1 owijkę won ton na powierzchni roboczej, utrzymując Pozostałe owijki w plastikowej folii, a Kopiec 1 skąpe łyżki nadzienia w środku. Delikatnie szczotkuj krawędzie owijki wodą, a górną drugą owijką, naciskając wokół napełniania, aby wypchnąć powietrze. Przycinaj nadmiar ciasta nożem i dobrze uszczelnij krawędzie, naciskając je razem opuszkami palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Przenieś ravioli na suchy ręcznik kuchenny, a następnie zrób więcej w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
8
Pokrój tyle nieobranych jabłek w 1/4-calową kostkę, aby odmierzyć 3 łyżki stołowe i wrzuć sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
9
Ciepło pozostałe 4 łyżki masła w dużej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi i masło zaczyna się brązowieć. Wymieszać z szałwią i gotować, mieszając, aż szałwia będzie chrupiąca, a masło będzie złociste. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj ravioli do garnka 6-quart osolonej wrzącej wody, a następnie gotuj na wolnym wrzeniu, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż stanie się miękki, 3 do 5 minut. Ostrożnie przenieść ravioli z rowkiem łyżką do durszlaka do odsączenia. Wsuń ravioli do masła szałwiowego i gotuj na umiarkowanym ogniu, delikatnie mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
MasłoMasło
WodaWoda
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
11
Ravioli posypać nie obranym jabłkiem i doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
PieprzPieprz
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn