Ratatuj jagnięcy
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj jagnięce ratatouille. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 27 g tłuszczu i łącznie 437 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,97 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup cukinię, grzyby, pomidory i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 50% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, polubili także jagnięce ratatouille ragout, jagnięce ratatouille ragout i indyjskie ratatouille z jagnięciną.
Instrukcje
Odłóż opakowanie przyprawy do ryżu na bok. Na dużej patelni podsmaż mieszankę ryżową na maśle, aż się zrumieni. Wymieszaj wodę i zawartość opakowania przypraw; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 15 minut.
W międzyczasie na innej patelni podsmaż warzywa na oleju, aż będą chrupiące.
Do ryżu dodaj jagnięcinę i warzywa. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe, a ryż będzie miękki.
Polecane wino: Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy
Szampan, Bordeaux i Biały Burgund to świetny wybór na Ratatouille. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuska kuchnia, ale rzadko można pomylić się z szampanem. Jeśli Twój posiłek wymaga białego wina, możesz spróbować także białego burgunda. Aby uzyskać kolor czerwony, spróbuj mieszanki czerwonego bordeaux. Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym wyborem. Kosztuje około 103 dolarów za butelkę.
![Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux]()
Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux
Malina i wiśnia z nutami fiołków wyłaniają się z kieliszka i mieszają się z delikatnymi przyprawami i prażonym dębem w nosie. Gładkie, soczyste aromaty jeżyn, czarnej wiśni i czarnej porzeczki otulają rdzeń pełnych, a jednocześnie miękkich, strukturalnych tanin. Nuty cedru z lekkimi akcentami przypraw łączą się z utrzymującymi się aromatami wiśni i jagód otoczonymi morzem bogatej czekolady na podniebieniu.