Ratatouille to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 200 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W dużym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, doprowadzić 2 ćwiartki osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać koper włoski i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
4
W międzyczasie pocierać czerwoną i żółtą paprykę, cukinię i bakłażan z oliwą z oliwek i przenieść do dużej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółta
Oliwa Z Oliwek
Bakłażan
Cukinia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Odciąć górę 1/2 cala od główki czosnku. Owinąć w folię i przenieść do blachy do pieczenia wraz z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Czosnek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
6
Gdy koper włoski jest delikatny, użyj szczypiec do przeniesienia na arkusz i natrzyj olejem. Pieczone warzywa, toczenie od czasu do czasu, do miękkości i lekko rumiane, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Koper Włoski
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
7
Przenieś pieczoną paprykę do dużej miski i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Pozostawić wszystkie warzywa do ostygnięcia lekko, o 10 protokół. Paprykę obrać i odsączyć, a następnie drobno pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Papryka
9
Usunąć nasiona z cukinii i drobno pokroić w kostkę. Bakłażan drobno pokroić w kostkę. Koper włoski i drobno pokroić w kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Cukinia
Koper Włoski
Nasiona
10
W dużym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć pokrojone w kostkę prażone warzywa i sos pomidorowy. Wycisnąć czosnek ze skórek na patelnię. Gotować mieszaninę, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje z bardzo mało cieczy pozostałych, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Warzywa
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
11
Wymieszać z bazylią, tymiankiem, majerankiem, solą, pieprzem, octem balsamicznym i pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek.