Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry)

Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry)
Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry) może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 239 kalorii, 15g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. mieszanka kurkumy, soli, garam masala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry Z Czerwonej Fasoli (Punjabi Rajma), Rajma (Kidney Bean Curry), oraz Curry red Kidney Beans and kalafior (Rajma Masala) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zdjąć z ognia i pozostawić fasolę na odpoczynek, przykrytą, przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2
Spuścić wodę, dodać kolejne 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, około godziny. (Na przemian, ciśnienie gotować fasolę: doprowadzić do wysokiego ciśnienia i gotować przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Usuń z ciepła i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie.) Po zakończeniu fasoli, pozostawić je w płynie do gotowania, podczas gdy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
4
Podgrzać nieprzywierający rondel na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodaj mieloną cebulę i gotuj, aż zacznie brązowieć, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać czosnek i ajwain i mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
AjwainAjwain
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Dodać pomidory i gotować, aż ich płyn odparuje, o 5 protokół. Wymieszać w nie-mleczny jogurt i kolendra, kozieradka, kurkuma, garam masala, i papryka chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
KurkumaKurkuma
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
8
Odcedzić 2 szklanki płynu z fasoli i wymieszać połowę z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
9
Dodać sos do fasoli i wymieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty lub suchy, dodać niektóre lub wszystkie zastrzeżone Bean gotowania cieczy. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez co najmniej 20 minut, aż sos zgęstnieje i smaki mają mieszane. Sprawdź przyprawy i dodaj sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Przenieś do naczynia do serwowania, udekoruj kolendrą, jeśli chcesz, i podawaj z ryżem basmati lub chapatis, paranthas lub naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
NaanNaan

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, które można spróbować to Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia65
Magazyn