Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry)
Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry) może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 239 kalorii, 15g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. mieszanka kurkumy, soli, garam masala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry Z Czerwonej Fasoli (Punjabi Rajma), Rajma (Kidney Bean Curry), oraz Curry red Kidney Beans and kalafior (Rajma Masala) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zdjąć z ognia i pozostawić fasolę na odpoczynek, przykrytą, przez co najmniej 1 godzinę.
Spuścić wodę, dodać kolejne 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, około godziny. (Na przemian, ciśnienie gotować fasolę: doprowadzić do wysokiego ciśnienia i gotować przez 8-10 minut.
Usuń z ciepła i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie.) Po zakończeniu fasoli, pozostawić je w płynie do gotowania, podczas gdy sos.
Podgrzać nieprzywierający rondel na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Dodaj mieloną cebulę i gotuj, aż zacznie brązowieć, ciągle mieszając.
Dodać czosnek i ajwain i mieszać przez 1 minutę.
Dodać pomidory i gotować, aż ich płyn odparuje, o 5 protokół. Wymieszać w nie-mleczny jogurt i kolendra, kozieradka, kurkuma, garam masala, i papryka chilli.
Odcedzić 2 szklanki płynu z fasoli i wymieszać połowę z sosem.
Dodać sos do fasoli i wymieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty lub suchy, dodać niektóre lub wszystkie zastrzeżone Bean gotowania cieczy. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez co najmniej 20 minut, aż sos zgęstnieje i smaki mają mieszane. Sprawdź przyprawy i dodaj sól do smaku.
Przenieś do naczynia do serwowania, udekoruj kolendrą, jeśli chcesz, i podawaj z ryżem basmati lub chapatis, paranthas lub naan.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, które można spróbować to Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner]()
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.