Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry)

Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry)
Rasedar Rajma (Fasola w sosie Curry) może być tylko sos szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 239 kalorii, 15g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 66 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. mieszanka kurkumy, soli, garam masala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Curry Z Czerwonej Fasoli (Punjabi Rajma), Rajma (Kidney Bean Curry), oraz Curry red Kidney Beans and kalafior (Rajma Masala) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zdjąć z ognia i pozostawić fasolę na odpoczynek, przykrytą, przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2
Spuścić wodę, dodać kolejne 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie miękka, około godziny. (Na przemian, ciśnienie gotować fasolę: doprowadzić do wysokiego ciśnienia i gotować przez 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Usuń z ciepła i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie.) Po zakończeniu fasoli, pozostawić je w płynie do gotowania, podczas gdy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Podgrzać nieprzywierający rondel na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Dodaj mieloną cebulę i gotuj, aż zacznie brązowieć, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać czosnek i ajwain i mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
AjwainAjwain
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
7
Dodać pomidory i gotować, aż ich płyn odparuje, o 5 protokół. Wymieszać w nie-mleczny jogurt i kolendra, kozieradka, kurkuma, garam masala, i papryka chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
KurkumaKurkuma
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
8
Odcedzić 2 szklanki płynu z fasoli i wymieszać połowę z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
9
Dodać sos do fasoli i wymieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty lub suchy, dodać niektóre lub wszystkie zastrzeżone Bean gotowania cieczy. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez co najmniej 20 minut, aż sos zgęstnieje i smaki mają mieszane. Sprawdź przyprawy i dodaj sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Przenieś do naczynia do serwowania, udekoruj kolendrą, jeśli chcesz, i podawaj z ryżem basmati lub chapatis, paranthas lub naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
NaanNaan

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, które można spróbować to Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia65
Magazyn