Ragu jabłkowo-wieprzowe z Orecchiette

Ragu jabłkowo-wieprzowe z Orecchiette
Ragu jabłkowo-wieprzowe z Orecchiette to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Przepis ten zachwycił 79 osób. Udaj się do sklepu i podnieś jabłka honeycrisp, bazylia, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jabłka można śledzić to danie główne z Gorące Karmelowe Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Orecchiette with Spiced Duck Ragù, Crockpot Mediterranean Chicken Ragù z Orecchiette, oraz Orecchiette AI broccoletti (makaron Orecchiette z brokułami Rabe) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. W międzyczasie wlać olej do dużej patelni do smażenia ustawionej na średnim ogniu. Gdy olej się połyskuje, dodaj mieloną wieprzowinę. Gotować, rozbijając masę na małe kawałki drewnianą łyżką, aż dobrze rumiane, pięć do siedmiu minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć wieprzowinę do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku dodaj posiekany boczek i przekręć ogień na średni. Gotować, aż boczek jest rumiane i sprawi, że niektóre z jego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodać cebulę i czosnek. Gotować, aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, o dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodać jabłka i wino, dobrze wymieszać i gotować, aż wino zmniejszy się o trzy czwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj pomidory, bulion i rumianą wieprzowinę. Dobrze wymieszać, a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować, częściowo pokryte, aż sos zgęstnieje, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Gdy sos zaczyna gęstnieć, ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gdy al dente, odsączyć makaron w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
7
Dodać kapary i większość pokrojonej bazylii. SOS doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nie wstydź się, ponieważ nie został jeszcze przyprawiony. Podziel makaron między cztery duże miski, a na wierzch z każdej z kilku miarek ragu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Udekoruj pozostałą pokrojoną bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn