Rachel ' s Sugar Plum Spice Jam

Rachel ' s Sugar Plum Spice Jam
Need a przyprawa bezglutenowa i wegetariańska? Rachel ' s Sugar Plum Spice Jam może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 100. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku jabłkowego, masło, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Podobne przepisy to Sos Śliwkowy Five Spice, Ciasto Z Przyprawami Śliwkowymi, oraz Spice-Laquered Plum.

Instrukcje

1
Umieść śliwki, ananas, sok jabłkowy, koncentrat soku pomarańczowego i sok z cytryny w dużym garnku na średnim ogniu, przykryj i gotuj, aż śliwki będą miękkie, 15 do 20 minut. Śliwki i ananasy rozgnieść maserem ziemniaczanym, aż do całkowitego rozbicia, ale pozostawić małe kawałki owoców w mieszaninie. Z mieszaniną owoców na wolnym wolnym ogniu, wymieszać goździki, ziele angielskie, pektyny i masło (aby zmniejszyć pienienie). Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do pełnego, toczącego się wrzenia przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
(kubańska Mieszanka Przypraw)(kubańska Mieszanka Przypraw)
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
PektynaPektyna
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Wymieszać z cukrem, ciągle mieszając i gotować jeszcze przez 1 minutę w pełnym, toczącym się wrzeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Wyjąć z ognia, mieszać w czerwonym barwnikiem spożywczym, aż do uzyskania koloru, i odtłuścić wszelkie piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony Kolor żywnościCzerwony Kolor żywności
4
Sterylizuj 12-uncjowe słoiki do konserw i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem śliwkowy do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje100
Ocena Zdrowia0
Magazyn