Rachel ' s Sugar Plum Spice Jam
Need a przyprawa bezglutenowa i wegetariańska? Rachel ' s Sugar Plum Spice Jam może być wspaniały przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 100. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku jabłkowego, masło, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Podobne przepisy to Sos Śliwkowy Five Spice, Ciasto Z Przyprawami Śliwkowymi, oraz Spice-Laquered Plum.
Instrukcje
Umieść śliwki, ananas, sok jabłkowy, koncentrat soku pomarańczowego i sok z cytryny w dużym garnku na średnim ogniu, przykryj i gotuj, aż śliwki będą miękkie, 15 do 20 minut. Śliwki i ananasy rozgnieść maserem ziemniaczanym, aż do całkowitego rozbicia, ale pozostawić małe kawałki owoców w mieszaninie. Z mieszaniną owoców na wolnym wolnym ogniu, wymieszać goździki, ziele angielskie, pektyny i masło (aby zmniejszyć pienienie). Podnieść ciepło do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do pełnego, toczącego się wrzenia przez 1 minutę, stale mieszając.
Wymieszać z cukrem, ciągle mieszając i gotować jeszcze przez 1 minutę w pełnym, toczącym się wrzeniu.
Wyjąć z ognia, mieszać w czerwonym barwnikiem spożywczym, aż do uzyskania koloru, i odtłuścić wszelkie piany.
Sterylizuj 12-uncjowe słoiki do konserw i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj dżem śliwkowy do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.