Rabarbar i pistacje na gęstym jogurcie
Rabarbar i pistacje na gęstym jogurcie to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 305 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mieloną gałkę muszkatołową, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest dobre. Podobne przepisy to Rabarbar i pistacje na gęstym jogurcie, Rabarbar i pistacje na gęstym jogurcie, oraz Gęsty dip jogurtowo-ziołowy.
Instrukcje
Pokrój rabarbar na 1-calowe kawałki i włóż do małego rondla z 1/4 szklanki wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Kiedy rabarbar zaczyna mięknąć, po około 5 minutach wymieszaj kardamon, gałkę muszkatołową i sól. Rozbij duże kawałki rabarbaru drewnianą łyżką. Kontynuuj, aby gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż rabarbar całkowicie zmięknie, o 4 minuty więcej.
Zdjąć z ognia i wymieszać z ekstraktem z miodu i wanilii.
Aby służyć, umieścić 1/2 szklanki jogurtu w każdej misce i top z kilku łyżek rabarbaru. Rozsypać kilka łyżek pistacji na górze.
Lucid Food: Gotowanie dla Eko-świadomego życia by Louisa Shafia, copyright © 201
Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc.LOUISA SHAFIA jest założycielką Lucid Food, ekologicznej firmy cateringowej z siedzibą w Nowym Jorku. Absolwentka Natural Gourmet Institute, pracowała w Millennium Restaurant i Roxanne ' s W San Francisco Bay Area oraz w Aquavit and Pure Food and Wine w Nowym Jorku.