Quiche Yellow Squash i Mozzarella ze świeżym tymiankiem

Quiche Yellow Squash i Mozzarella ze świeżym tymiankiem
Przepis żółty Squash i Mozzarella Quiche ze świeżym tymiankiem może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka masła, niebielona mąka uniwersalna, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Quiche Cukinia / Żółty Squash, Squash, bekon i Mozzarella Quiche, oraz Żółty Squash ze świeżą bazylią i prażonymi orzechami pekan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę i sól wymieszać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
Dodać masło. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj 4 łyżki wody z lodem. Używając włączania / wyłączania, mieszaj, aż ciasto zbierze się w wilgotnych grudkach, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku.Owinąć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozwałkować ciasto na powierzchni mąki do 14 1/2 cala okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Przenieś na patelnię o średnicy 10 cali z wyjmowanym dnem. Fold zwis w; Naciśnij, aby utworzyć podwójne grube boki. Popchnij boki do 1/4 cala wyżej niż górna krawędź patelni. Przekłuj skórkę widelcem. Zamrozić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
7
Ciasto wyłożyć folią i suszoną fasolą lub masą do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec, aż strony są ustawione, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Usunąć folię i fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec, aż skorupa będzie złoty, piercing widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Przenieść skorupę do stojaka; całkowicie schłodzić. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać dynię i tymianek. Sauté aż squash jest po prostu miękkie i półprzezroczyste, o 5 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
TymianekTymianek
3
W misce ubić jajka, śmietanę, sól, pieprz i ostry sos. Ułóż squash na dnie skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
PieprzPieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
KremKrem
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Posypać mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
5
Umieść patelnię na stojaku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PiekarnikPiekarnik
6
Wlać mieszaninę jaj do skorupy, wypełniając całkowicie (może pozostać trochę mieszaniny jaj).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
JajkoJajko
7
Piecz quiche, aż nadzienie będzie złote i ustaw w centrum, około 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przenieść quiche do stojaka; cool 15 minut.

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn