Quiche pomidorowo-bazyliowe
Quiche z pomidorami i bazylią może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 297 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 183 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajka, unbaked Deep dish pie crust, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Pomidorowa Bazylia Quiche, Quiche pomidorowo-bazyliowe, oraz Quiche z pomidorem, bazylią i czosnkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku przez 8 minut.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę do miękkości; usunąć z patelni.
Posypać plastry pomidora mąką i bazylią, następnie podsmażyć 1 minutę z każdej strony. W małej misce ubijamy jajka i mleko. doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić 1 szklankę rozdrobnionego sera na dnie skorupy ciasta.
Cebulę posmarować serem i polać pomidorami. Przykryć mieszanką jajeczną. posypać wierzch pozostałym 1/2 szklanki posiekanego sera.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Zmniejszyć ogień do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez 15 do 20 minut, lub do wypełnienia jest dmuchany i złoty kolor.