Quesadillas z krewetkami z grilla
Quesadillas z krewetkami BBQ to przystawka dla 4 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis peskatariański ma 697 kalorii , 43 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 3,79 USD za porcję przepis ten pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to meksykańskie danie. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukinii, papryki, kolb kukurydzy i zielonej cebuli. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Kickin' Vegan Quesadillas , Kogi Kimchi Quesadillas i Mango & Goat Cheese Quesadillas są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj sok z limonki, oliwę, skórkę z limonki, sól i pieprz.
Dodaj krewetki; zamknij woreczek i obróć, aby pokryć. Schłodź w lodówce przez 15 minut.
W międzyczasie usuń kolby kukurydzy.
Odcedź i wyrzuć marynatę z krewetek. Pokrój krewetki i odstaw. Na dużej patelni pokrytej sprayem do smażenia podsmaż cukinię, kukurydzę i cebulę, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj krewetki i smaż jeszcze przez 2–3 minuty, aż krewetki staną się różowe.
Zdjąć z ognia, dodać sos barbecue i wymieszać.
Posyp serem połowę tortilli. Nałóż łyżką mieszankę z krewetkami na ser. Przykryj pozostałymi tortillami. Smaż na patelni pokrytej sprayem do smażenia na małym ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu roztopienia się sera.
Podawać z salsą i dodatkowym sosem barbecue.