Quesadilla z krewetkami i pesto z kolendry
Quesadillan z krewetkami i kolendrą to przepis bezglutenowy i pescatarian na 2 porcje. Jedna porcja zawiera 779 kalorii , 18 g białka i 68 g tłuszczu . Za 2,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako meksykański hor d'oeuvre. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką jacka Monterey, sok z limonki, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 50% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Makaron krewetkowy z pesto kolendrowym , Makaron krewetkowy Po Boy z pesto kolendrowym Mayo i Makaron krewetkowy z kolendrowym pesto migdałowym .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Dopraw krewetki solą i pieprzem do smaku. Na małej patelni na średnim ogniu rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i smaż krewetki przez 1 1/2 minuty z każdej strony. Zarezerwuj do dekoracji.
Połóż 2 tortille na nienatłuszczonej blasze do pieczenia, posyp każdą połową sera i 1 1/2 łyżki pesto, dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż 2 warstwy i przykryj pozostałą tortillą.
Posmaruj 1 łyżką oleju i posyp równomiernie sproszkowaną papryczką ancho. Można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Piec przez 8 do 12 minut lub do momentu, aż tortille będą lekko chrupiące, a ser się roztopi.
Pokrój na ćwiartki i podawaj na gorąco, udekorowane krewetkami, pesto i kwaśną śmietaną.
W robocie kuchennym wymieszaj kolendrę, czosnek, pestki dyni, sok z limonki, sól i pieprz. Gdy silnik pracuje, powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż sos się zemulguje. Można przygotować do 2 dni wcześniej, przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Riesling, Sparkling Rose
Quesadilla świetnie komponuje się z Pinot Noir, winem musującym i Rieslingiem. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Wino Barefoot Cellars Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Wino Pinot Noir z piwnic Barefoot]()
Wino Pinot Noir z piwnic Barefoot
Barefoot Pinot Noir jest owocowy i elegancki, z zachwycającymi aromatami czerwonych owoców i lawendy, które ekscytują już przed pierwszym łykiem! Subtelne nuty dębu podkreślają aromaty wiśni i malin Bing. Ciesz się trwałym, jedwabistym wykończeniem.