Pączki Kokosowe
Pączki kokosowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka jaj, proszek do pieczenia, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Grillowane Espresso glazurowane pączki Kokosowe z Mocha Coconut Ganache, Pieczone pączki Kokosowe z polewą kokosową, oraz Pączki Kokosowe.
Instrukcje
W średniej misce ubijamy pierwsze sześć składników. W dużej misce, ubijać razem superfine brązowy ryż mąka, mąka migdałowa, skrobia ziemniaczana, mąka kokosowa, skrobia z tapioki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, i sól.
Dodać mokre składniki do suchego i ubijać, aż ciasto się połączy. Ugniataj go rękami kilka razy. Będzie miękka.
Odkurz powierzchnię roboczą dużą ilością drobnej brązowej mąki ryżowej. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą i odkurz kolejny kawałek mąki na wierzchu ciasta. Poklepać trochę ciasto. Jak ciasto siedzi, zacznie się nieco bardziej zwarta i będzie łatwiej pracować. Jeśli czuje się zbyt miękki, można przechowywać ciasto w lodówce przez 15 minut.
Rozwałkuj ciasto na grubość 3/4 cala.
Odkurz 2-calowy foremkę do ciastek lub pączków z dodatkową mąką.
Wyciąć koła i umieścić je na blasze wyłożonej pergaminem. Jeśli używasz foremki do ciastek, Wytnij 1/2-calowe otwory od środka dysków. Możesz ponownie zwinąć resztki raz, aby uzyskać więcej pączków.
Pączki schłodzić w lodówce przez 15 minut. Tymczasem wypełnij płytką żeliwną patelnię 2 cale oleju roślinnego.
Podgrzać olej, aż odczyta 171° (170°C) na termometrze cukierkowym lub termometrze natychmiastowego odczytu.
Ostrożnie dodawać pączki do oleju partiami; nie przelewać patelni. Pączki będą tonąć, a następnie wzrosnąć, gdy są one prawie gotowe. Gotować na złoty kolor, obracając pączki raz.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami. Powtórz proces smażenia z otworami na pączki.
Zrobić glazurę i zakończyć pączki
W średniej misce wymieszać wszystkie składniki glazury. Zanurz pączki w glazurze i przykryj rozdrobnionym kokosem.
Od małych talerzy i słodkich smakołyków: moja rodzinna podróż do gotowania bezglutenowego Aran Goyoaga. Copyright © 2012 by Aran Goyoaga. Wydane przez Little, Brown and Company.