Puszyste Herbatniki Ze Słodkich Ziemniaków
Puszyste ciastka ze słodkich ziemniaków mogą być tylko deserem, którego szukasz. Za 17 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 8G tłuszczu i w sumie 169 kalorii. Ten przepis służy 9. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis z Foodnetwork wymaga słodkich ziemniaków, mąki, soli i masła. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Z łyżką wynik 30%, to danie nie jest tak wspaniałe. Spróbuj Puszyste Bułki Obiadowe Ze Słodkich Ziemniaków, Herbatniki ze słodkich ziemniaków, czyli jak wykorzystać resztki słodkich ziemniaków, oraz Herbatniki ze słodkich ziemniaków, czyli jak wykorzystać resztki słodkich ziemniaków dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F. nasmaruj blachę do pieczenia (masłem, olejem lub sprayem do gotowania).
W małej misce wymieszaj Batata i 1/3 szklanki mleka. Odłóż na bok.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Pokrój masło rękami, blenderem do ciasta lub dwoma nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj mieszankę słodkich ziemniaków i delikatnie złóż, aby połączyć.
Dodawaj po trochu pozostałe mleko, aż cała mąka zostanie zwilżona. Ilość mleka, której będziesz potrzebować, będzie zależeć od wilgotności słodkiego ziemniaka.
Posyp niewielką garść mąki na powierzchni roboczej. Wyłóż ciasto na powierzchnię i ugniataj lekko 2 do 3 razy dłonią, aż mieszanina się połączy. Poklep ciasto na rundę o grubości 1/2 cala.
Używając foremki do ciastek o średnicy 2 1/2 cala, pokrój ciasto na herbatniki. Delikatnie przełóż skrawki i wytnij więcej herbatników.
Ułóż herbatniki na przygotowanej blasze do pieczenia i piecz na jasnozłoty kolor i jędrność w dotyku, 12 do 14 minut.
Podawaj te puszyste herbatniki na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowa Sherry, Madera i Prosecco to świetny wybór na ciasteczka. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.