Purée z kalafiora i kawior na chipsach ziemniaczanych z koniczyny

Purée z kalafiora i kawior na chipsach ziemniaczanych z koniczyny może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 28 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 60. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szczypiorku, śmietany, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Chipsy ziemniaczane z Creme Fraiche i kawiorem, Kuskus z puree ze słodkich ziemniaków i chipsami z jarmużu, oraz Plantany z kawiorem i Puree z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Ziemniaki obieramy i przekładamy do miski z zimną wodą.
Pokrój 2 ziemniaki wzdłuż na plastry o grubości od 1/8 do 1/16 cala za pomocą krajalnicy, a następnie ułóż plastry w stosach
Wyciąć jak najwięcej koniczyny, jak to możliwe z każdego stosu, naciskając cutter przez stosy, i wrzucić połowę roztopionego masła w misce. Ułóż frytki w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości) i doprawić bardzo lekko solą.
Piec w środku piekarnika, aż krawędzie będą bladozłoty, 10 do 15 minut, następnie odwrócić chipy nad metalową szpatułką i piec aż złoty cały, 5 do 10 minut więcej, sprawdzając często po 5 minutach i przeniesienie chipy jak pieczone do stojaka do ostygnięcia.
Podczas gdy pierwsza partia jest pieczenia, pokroić i wyciąć kształty z pozostałych 2 ziemniaków. Wrzucić z pozostałym masłem i piec w innej płytkiej patelni do pieczenia.
Gotować kalafior w rondlu 3-quart aż bardzo miękkie, 5 do 7 protokół, i odsączyć w durszlaku. Kalafior przecedzić w robocie kuchennym, aż będzie gładki, następnie przelać do miski i ubić śmietaną i solą. Tuż przed podaniem wymieszaj szczypiorek (jeśli używasz).
Top chipsy ziemniaczane z 1 łyżeczką purée z kalafiora i 1/2 łyżeczki kawioru, następnie udekorować szczypiorkiem.
* Wióry mogą być wykonane 2 dni wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Recrisp w piekarniku 177° 5 minut.* Purée z kalafiora (bez szczypiorku) można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej i przed podaniem wymieszać szczypiorek.