Puree ziemniaczane z ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj puree ziemniaczanego z ziołami. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 190 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz sól morską, pietruszkę z płaskim liściem, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Puree ziemniaczane z oliwą z oliwek i ziołami, Tłuczone słodkie ziemniaki z ziołami, oraz Puree ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko z pietruszką i szczypiorkiem zagotować na wolnym ogniu w rondlu, a następnie zdjąć z ognia.
Odstawić, przykryty, 20 minut.
Podczas gdy mleko stoi, przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą o 2 cale w dużym garnku i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż bardzo miękkie, 20 do 30 minut.
Odcedzić w durszlaku i, gdy tylko wystarczająco chłodny do obsługi, obrać.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozgrzać ciepłe ziemniaki maserem ziemniaczanym, stopniowo dodając 1 1/2 szklanki mleka herbatnego.
Dodać pozostałe mleko 1/4 szklanki na raz, zacierania, aż ziemniaki osiągnąć pożądaną konsystencję. Doprawić solą morską i pieprzem, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki podgrzać, przykryte, w środku piekarnika 15 minut. (Jeśli robisz ziemniaki z jagnięciną, możesz podgrzać ziemniaki, gdy jagnięcina stoi.)
Ziemniaki podawać na gorąco, posypane odrobiną masła.