Puree Ziemniaczane Z Rozmarynem
Puree Ziemniaczane z Rozmarynem to bezglutenowy i wegetariański dodatek do dań zawierających lakto ovo . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 201 kalorii . Za 33 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, soli, pieprzu i gęstej śmietany do ubijania. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35% . Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także puree ziemniaczane z rozmarynem , puree ziemniaczane z rozmarynem i puree ziemniaczane z parmezanem i rozmarynem .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku; dodać 1 łyżeczkę soli. Zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Umieść ziemniaki w dużej misce.
Dodać śmietanę, masło, rozmaryn, gałkę muszkatołową, pieprz i pozostałą sól; ubijaj, aż będzie gładkie.