Puree ziemniaczane z oliwą z oliwek i pancettą
Puree ziemniaczane w oliwie z oliwek z pancettą zajmuje około 30 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 172 kalorie . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, ziemniaki Yukon Gold, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealne na Święto Dziękczynienia . Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i Whole 30. Jest dostarczane przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 50% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Risotto z dyni piżmowej z pancettanem i olejem szałwiowym , Dorsz z sosem pomidorowo-oliwkowo-chorizo i puree ziemniaczanym oraz Ciasto z winem i oliwą z oliwek .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Tymczasem na dużej patelni smaż boczek na 1 łyżce oleju, na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Odcedź ziemniaki i przełóż do dużej miski. Rozgnieć ziemniaki z pozostałym olejem. Wymieszaj z pietruszką, mieszanką pancetty, solą i pieprzem.