Puree ziemniaczane z Fontiną i pietruszką włoską

Przepis puree ziemniaczane z Fontinanem i włoską pietruszką jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Idź do sklepu i odebrać masło, pół na pół, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowe puree ziemniaczane z pietruszką, Puree ze szczypiorkiem i pietruszką, oraz Twarożek i pietruszka puree ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. za pomocą małego noża przekłuj ziemniaki w kilku miejscach.
Umieść ziemniaki na małej blasze do pieczenia.
Piec do miękkości po przekłuciu szaszłykiem, około 1 godziny. Lekko schłodzić.
Doprowadzić pół na pół, aby gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu. Zeskrobać ziemniaki ze skóry do dużej miski. Korzystanie ricer, młyn żywności lub masher ziemniaków, mash ziemniaki.
Dodaj masło; energicznie mieszaj, aż masło się rozpuści, a ziemniaki będą gładkie. Wymieszać 2/3 sera i 3 łyżki natki pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Przenieś ziemniaki do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 11x7x2 cali.
Posypać pozostałym serem. (Można przygotować 2 godziny wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Pieczemy ziemniaki, aż się rozgrzeją i ser się rozpuści, około 15 minut.