Puree ziemniaczane i rzepa z pieczonym purée gruszkowym
Puree ziemniaczane i rzepa z pieczonym puree gruszkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Mieszanka gruszek bosc, sok z cytryny, ziemniaki Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Puree Ziemniaczane I Rzepa Z Pieczonym Purée Gruszkowym, Puree ziemniaczane z rzepą i boczkiem, oraz Puree ziemniaczane i rzepa z zieleniną.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz miód, sok z cytryny i roztopione masło w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Masło
Miód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
3
Dodać gruszki; wrzucić do herbu. Ułóż gruszki w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Posypać solą i pieprzem. Pieczone gruszki 30 minut. Obróć gruszki do obtoczenia z sokami i piecz do bardzo miękkiej, o 35 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Gruszka
5
Przenieść gruszki i karmelizowane płyny do robota kuchennego; zmiksować na gładką masę. (Puree z gruszek można zrobić 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
6
Ziemniaki i rzep gotować w oddzielnych dużych garnkach obficie osolonej wody do miękkości, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Rzepa
Woda
7
Dobrze spuścić.
8
Transfer rzepy do procesora; puree aż gładkie. Tłucz ziemniaki z masłem o temperaturze pokojowej w dużej misce, aż będą gładkie. Wymieszać przecieraną rzep. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed kontynuowaniem przeprowadź ponownie w kuchence mikrofalowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Rzepa
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
9
Przecier z gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
10
Umieścić mieszaninę ziemniaków i rzepy w dużej misce do serwowania. Zawirować w puree gruszkowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Rzepa
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)