Puree Z Porów
Puree z porów to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 53 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz pieczone ziemniaki, pół na pół, przyprawioną sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Puree Z Porów, Puree ziemniaczane z porem i czosnkiem, oraz Puree Z Porów, Grzybów I Tymianku.
Instrukcje
Usuń korzeń, twarde zewnętrzne liście i zielone wierzchołki z porów.
Pory przeciąć na pół wzdłuż; spłukać i osuszyć. Posiekaj pory.
Sherry i 1 łyżkę masła ugotować w dużym rondlu na średnim ogniu, aż masło się rozpuści; dodać pory i podsmażyć 5 minut.
Dodaj ziemniaki, 4 szklanki wody, granulki bulionu i czosnek. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 15 do 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Połączyć mieszaninę ziemniaków, 1/4 szklanki masła, pół i pół, i sól w dużej misce; zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka.