Puree z pasternaku z Podsmażonymi krewetkami i estragonem
Puree z pasternaku z Podsmażonymi krewetkami i estragonem to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Jeśli masz kliny cytryny, estragon, pieprz i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Puree z marchwi i pasternaku ze świeżym estragonem, Purée Pasternakowe Z Podsmażonymi Liśćmi Brukselki, oraz Pyłek kopru włoskiego smażony filet z pstrąga na pasternaku i puree z jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryć pasternak mlekiem i wodą, dodać szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż pasternak będzie miękki, około 10 minut; odcedzić, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania.
Pasternak i zarezerwowany płyn przełożyć do robota kuchennego i puree. Przecier wrzucić do rondla, doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Na dużej patelni, roztopić masło.
Dodaj krewetki, sezon z solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż krewetki są różowe i po prostu białe w całym, o 3 protokół. Wymieszać z estragonem. Łyżka pasternak puree na talerzach, top z krewetek i skropić masłem.
Podawać z cytrynowymi klinami.