Puree Z Dyni Piżmowej

Puree Z Dyni Piżmowej
Puree z dyni piżmowej to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 56 centów za porcję. 14 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka śmietany, mielonego cynamonu, dyni piżmowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Puree Z Dyni Piżmowej, Puree Z Dyni Piżmowej, oraz Puree Z Dyni Piżmowej.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przebij skórkę dyni piżmowej małym nożem i umieść ściętą stroną do dołu w naczyniu do pieczenia; wlej wystarczającą ilość wody na Głębokość 1/2 cala. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
NóżNóż
3
Piec w nagrzanym piekarniku, aż dynia będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Scoop squash do miski; dodaj 3/4 szklanki kwaśnej śmietany, masła, brązowego cukru, cynamonu, soli i pieprzu. Zetrzyj mieszankę za pomocą tłuczka do ziemniaków lub widelca, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
CynamonCynamon
MasłoMasło
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
5
Udekoruj natką pietruszki i 1 łyżką śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn