Puree z cukinii z cebulą, czosnkiem i miętą
Puree cukinia z cebulą, czosnek i mięta może być tylko przystawka szukasz. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 112 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cukinię, cytrynę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puree ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i karmelizowaną cebulą, Najlepsze puree ziemniaczane mają kozi ser, czosnek i zieloną cebulę, oraz Dwa Sery Czosnek Cukinia Puree Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paruj cukinię do miękkości, 15 do 20 minut.
Odcedzić i za pomocą widelca rozgnieść cukinię w durszlaku, aby wycisnąć jak najwięcej płynu.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 8 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż po prostu zaczyna się kolor, o 30 sekund.
Dodać cukinię i miętę, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając, aż dobrze wymieszane i ogrzane przez, o 5 protokół.
Wymieszać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z klinami cytrynowymi.