Puree Yucca z czosnkiem

Puree Yucca z czosnkiem

Instrukcje

1
Pokrój yuca na kawałki o grubości 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
ManiokManiok
2
Gotować yuca w osolonej wodzie na pokrycie przez 2 cale do miękkości i zaczyna się rozpadać, 50 minut do 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ManiokManiok
3
Odcedzić i przenieść do deski do krojenia. Ostrożnie połowę gorących kawałków yuca wzdłuż i usunąć cienkie rdzenie drzewne. Powrót yuca do garnka z 1 3/4 szklanki mleka, czosnek, sok, i sól. Grubo rozgnieść yuca, dodając dodatkowe mleko w razie potrzeby, i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
ManiokManiok
4
Drain and transfer to a cutting board. Carefully halve hot yuca pieces lengthwise and remove thin woody cores. Return yuca to pot with 1 3/4 cups milk, garlic, juice, and salt. Coarsely mash yuca, adding additional milk if desired, and serve immediately.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
ManiokManiok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn