Pumpkin Spice Bundt ciasto z solonym sosem karmelowym
Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 81 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Mieszanka mąki, mielone goździki, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pumpkin Spice Bundt Ciasto Z Lukrem Karmelowym, Pumpkin Spice Tres Leches ciasto z solonym karmelowym lukrem, oraz Płatki owsiane ciasto dyniowe z sosem Klonowo-karmelowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 12-cup Bundt patelni z oleju roślinnego i mąki i dotknij nadmiar mąki.
Umieść odmierzoną mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, goździki, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, sodę oczyszczoną i sól w dużej misce i ubijaj, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Cukier i odmierzony olej umieść w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Ubijaj na średniej prędkości, aż cukier zostanie włączony, około 1 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.Powrót miksera do średniej prędkości i dodać jaja 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu, około 1 1/2 minut Całkowity czas mieszania. Zmniejsz prędkość do średniej niskiej, dodaj dynię i beat aż tylko połączone, o 30 sekund. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.Włącz mikser do niskiej prędkości, powoli dodaj zarezerwowaną mieszankę mąki i ubijaj aż do prawie całkowitego włączenia, około 1 minuty.
Wyjmij miskę z miksera i złóż na brzegach gumową szpatułką mąkę, upewniając się, że zeskrobujesz ją na dno miski.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysty, około 1 godziny do 70 minut.
Wyjmij patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez 15 minut. Obróć ciasto na stojaku drucianym i całkowicie ostudzić.W przypadku solonego sosu karmelowego: rozpuścić masło w rondlu o średnim dnie na średnim ogniu.
Dodać cukier, śmietanę i syrop kukurydziany; mieszać, aż mieszanina będzie gładka; i doprowadzić do wrzenia. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 3 minuty więcej.
Zdjąć z ognia, wymieszać z solą i odstawić do ostygnięcia slightly.To podawać: ciasto obsypać cukrem pudrem (jeśli jest używane), pokroić w plasterki i podawać z solonym sosem karmelowym.