Pumpkin-Maple Mousse Parfaits
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 392 kalorie, 3G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Udaj się do sklepu i odbierz dynię, gingersnaps, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pumpkin Mousse Parfaits, Mrożony Mus Z Dyni Parfaits, oraz Bewitching Pumpkin Mousse Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
W filiżance rozpuścić skrobię kukurydzianą w 1 łyżeczce. woda. W średnim rondlu na średnim ogniu połączyć dynię, 1/2 szklanki śmietany, brązowy cukier, syrop klonowy, przyprawy i sól. Gotować, stale ubijając, przez 5 minut, aż cukier się rozpuści. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, ubijając, przez 2 minuty. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej miski i całkowicie ostudzić.
W schłodzonej misce z użyciem schłodzonych ubijaj pozostałą 1 szklankę śmietany i ekstraktu z wanilii, aż utworzą się jędrne szczyty. Złóż 1/3 bitej śmietany do mieszanki dyni, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałą śmietanę, aż nie pozostaną smugi. Połowę musu podziel między miski lub szklanki i posyp połową okruchów ciasteczek. Powtórz z pozostałym musem i okruchami. Przykryć i schłodzić 4 godziny lub do 1 dnia.