Pulpety z czerwonej fasoli w pikantnym sosie (Polpette di Fagioli Rossi in Salsa Picante)
Pulpety z czerwonej fasoli w pikantnym sosie (Polpette di Fagioli Rossi w Salsa Picante) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 531 kalorii, 16G białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bulion warzywny, pancetta, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dip z fasoli w Limie (Salsa di Fagioli), Polpette di melanzane (bakłażan 'klopsiki'), oraz Pulpety Żurawinowe Picante dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz bulion warzywny, paprykę, seler, 3 łyżki oliwy z oliwek, paprykę chili, pastę pomidorową, ząbek czosnku i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Zdjąć patelnię z ognia. Wyrzucić ząbek czosnku. Brąz kostki pancetta w średnim rondlu ustawić na średnim ogniu, o 8 protokół.
Odcedzić większość tłuszczu. W robocie kuchennym impuls fasoli 8 lub 10 razy, skrobanie boków miski raz lub dwa razy. Powinny pozostać dość grube.
Połowę fasoli wyjąć do dużej miski. Pozostałe fasolki przecedzić, a następnie zeskrobać do tej samej miski z grubym beans.To miska fasoli dodać rumiane pancetta i około 1-łyżka jego tłuszczu, pozostała oliwa z oliwek, białko jaja, ¼ szklanki (lub mniej w zależności od mokro mieszaniny) mąka kasza manna i około ¼ łyżeczki soli; wymieszać mieszaninę wraz z rękami. Nie przesadzaj. Uformuj tę mieszaninę na trzydzieści kulek o wielkości 1 łyżki stołowej. Będą lepkie, ale być sumienny.
Pozostałą mąkę z kaszy mannej włożyć do płytkiej miski. Lekko ubić całe jajko w innej płytkiej misce. Zanurz 1 kulkę w jajku, pozwalając nadmiar kapać, a następnie pogłębiać ją w mące kaszy mannej, aby lekko pokryć ze wszystkich stron.
Przełożyć na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi balls.In duża patelnia nieprzywierająca lub żeliwna, podgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu. Smażyć kulki, partiami, toczenia je wokół na patelni, jak gotować do brązowego dobrze ze wszystkich stron. Około 3 do 5 minut na partię. usuń je, gdy zakończą się na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem. Doprawić solą na ciepło.Podgrzej SOS.
Podawać klopsiki z czerwonej fasoli w płytkich miseczkach skropionych sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.