Pulpety z czerwonej fasoli w pikantnym sosie (Polpette di Fagioli Rossi in Salsa Picante)

Pulpety z czerwonej fasoli w pikantnym sosie (Polpette di Fagioli Rossi in Salsa Picante)
Pulpety z czerwonej fasoli w pikantnym sosie (Polpette di Fagioli Rossi w Salsa Picante) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.2 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 531 kalorii, 16G białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bulion warzywny, pancetta, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dip z fasoli w Limie (Salsa di Fagioli), Polpette di melanzane (bakłażan 'klopsiki'), oraz Pulpety Żurawinowe Picante dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu połącz bulion warzywny, paprykę, seler, 3 łyżki oliwy z oliwek, paprykę chili, pastę pomidorową, ząbek czosnku i szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Zdjąć patelnię z ognia. Wyrzucić ząbek czosnku. Brąz kostki pancetta w średnim rondlu ustawić na średnim ogniu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Odcedzić większość tłuszczu. W robocie kuchennym impuls fasoli 8 lub 10 razy, skrobanie boków miski raz lub dwa razy. Powinny pozostać dość grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Połowę fasoli wyjąć do dużej miski. Pozostałe fasolki przecedzić, a następnie zeskrobać do tej samej miski z grubym beans.To miska fasoli dodać rumiane pancetta i około 1-łyżka jego tłuszczu, pozostała oliwa z oliwek, białko jaja, ¼ szklanki (lub mniej w zależności od mokro mieszaniny) mąka kasza manna i około ¼ łyżeczki soli; wymieszać mieszaninę wraz z rękami. Nie przesadzaj. Uformuj tę mieszaninę na trzydzieści kulek o wielkości 1 łyżki stołowej. Będą lepkie, ale być sumienny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
5
Pozostałą mąkę z kaszy mannej włożyć do płytkiej miski. Lekko ubić całe jajko w innej płytkiej misce. Zanurz 1 kulkę w jajku, pozwalając nadmiar kapać, a następnie pogłębiać ją w mące kaszy mannej, aby lekko pokryć ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Przełożyć na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi balls.In duża patelnia nieprzywierająca lub żeliwna, podgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu. Smażyć kulki, partiami, toczenia je wokół na patelni, jak gotować do brązowego dobrze ze wszystkich stron. Około 3 do 5 minut na partię. usuń je, gdy zakończą się na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem. Doprawić solą na ciepło.Podgrzej SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Podawać klopsiki z czerwonej fasoli w płytkich miseczkach skropionych sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn