Puff Po Duńsku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Duński Puff. Ten przepis służy 10. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 334 kalorie, 8G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciepłej wody, orzechy, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Puff Po Duńsku, Puff Duński Bezmleczny, oraz Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieść 1 szklankę mąki w średniej misce.
Pokrój w 1/2 szklanki zmiękczonego masła, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości grubych okruchów.
Posypać 2 łyżki wody na mieszaninę; wrzucić widelcem.
Ciasto zebrać w kulkę; podzielić na pół. Poklepać każdą połowę w prostokąt 12x3-calowy, około 3 cale od siebie na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
W rondlu 2-quart, podgrzać 1/2 szklanki masła i 1 szklanka wody do walcowania wrzenia; usunąć z ognia. Szybko wymieszaj ekstrakt migdałowy i 1 szklankę mąki. Energicznie mieszać na małym ogniu około 1 minuty lub aż mieszanina utworzy kulkę; usunąć z ognia.
Dodać jajka; ubić na gładką masę.
Rozłóż połowę polewy na każdy prostokąt.
Piec około 1 godziny lub aż polewa jest ostry i brązowy; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Całkowicie fajne.
W średniej misce, wymieszać wszystkie składniki glazury z wyjątkiem orzechów, aż gładkie i do smarowania.
Rozprowadzić na wierzchu ciasta; posypać orzechami.